fallback

Цената на петрола падна с 5 долара

Напрежението на пазара намаля, след като стана ясно, че тропическата буря Едуард няма да засегне производството в Мексиканския залив

08:55 | 05.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът регистрира значително понижение на цената си в рамките на първата борсова сесия за седмицата в САЩ. Повод за разпродажбите станаха прогнозите на синоптиците, че тропическата буря Едуард отслаби скоростта си и няма да застраши американското производство. За поевтиняването на суровината допринесе и стабилизацията на американския долар срещу еврото в очакване на днешното решение за лихвения процент в Америка.

По време на търговската сесия в Ню Йорк петролните контракти с доставка през септември поевтиняха с 3,69 долара (3 на сто) до 121,41 долара за барел, което е най-ниската цена на затваряне от 5 май насам. В часовете на електронна търговия котировките падат с още 1 долар и по време на азиатската сесия барел петрол се търгува по 120,41 долара.

Отслабването на заплахата от тропическата буря доведе и до спад в цената на бензина. На електронната платформа на борсата в Ню Йорк фючърсите с доставка през септември поевтиняха с 2,7 на сто (8,41 цента) до 3,0002 долара за галон.

Подобно развитие имаше и търговията на борсата в Лондон. Вчера септемврийските фючърси на Брента поевтиняха с 2,8 на сто (3,5 долара) до 120,68 долара за барел. По време на електронната търговия контрактите за този сорт минаха под 120 долара и в азиатската сесия се търгуват по 119,58 долара за барел.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:38 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още