fallback

Американската банка IndyMac Bancorp окончателно обяви фалит

Институцията преминава в процедура по ликвидация, след като Федералният резерв пое нейното управлението

14:25 | 01.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Вторият по големина частен ипотечен кредитор в САЩ IndyMac Bancorp Inc. e подал документи за откриване на процедура по ликвидация, съобщава Bloomberg. През юли Федералният резерв пое управлението на институцията, тъй като тя стана обект на банкова паника и силен отлив на капитал.

Пасивите на IndyMac са в границите между 100 и 500 млн. долара, става ясно от подадените пред съда в Лос Анджелис документи. Според информациите, които са представени на съдебната система, банката има по-малко от 50 кредитори.

Проблемите с IndyMac станаха ясни на 11 юли, когато регулаторните органи в САЩ влязоха в управлението на банката. Тогава за наследник на институцията беше посочена Federal Deposit Insurance Corp., която трбваше да поеме задълженията към вложителите. Тогава беше съобщено, че Фед, регулаторите и мениджмънта на IndyMac имат намерение да намерят купувач за закъсалата банка.

До фалита на банката се стигна след понесени загуби за над 900 млн. долара от силния спад в цените на американските жилища и рекордния скок на необслужените ипотечни заеми. По данни на официалната статистика в Калифорния, където е й седалището на IndyMac, просрочените задължения са с 2,6 на сто повече от средната за САЩ стойност, като една на всеки 192 ипотеки се прекратява.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:30 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още