fallback

Deutsche Bank отписва нови 2,7 млрд. евро, все пак остава на печалба

За разлика от повечето си конкуренти, институцията успява да постигне тримесечна печалба

11:17 | 31.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Един от най-големите играчи в европейския финансов сектор – Deutsche Bank - е била принудена да предприеме отписвания на активи за нови 2,7 млрд. евро през второто тримесечие на годината заради ипотечната криза. С това отписванията на немския гигант надхвърлят 7 млрд. евро, предава ВВС.

Въпреки проблемите обаче, за разлика от повечето си конкуренти, Deutsche Bank успява да отчете печалба за периода април-юни. Печалбата преди данъци възлиза на 642 млн. евро, което е с цели 76 на сто от регистрираните за същия период година по-рано 2,7 млрд. евро.

„Второто тримесечие на 2008 година се оказа поредно тримесечие, изпълнено с предизвикателства за банковата индустрия. До края на годината ще останем с повишено внимание“, заяви изпълнителният директор на банката Йозеф Акерман.

Загубите на голям играч от европейския финансов сектор дава поредното основание да се очаква, че банките от Стария континент могат да се окажат далеч по-засегнати от ипотечната криза в сравнение с американските финансови институции, коментират от ВВС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:00 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още