fallback

Силно полугодие за ArcelorMittal, печалбата и приходите с ръст от 31%

За първите шест месеца на годината стоманодобивният гигант има нетна печалба в размер на 8,2 млрд. долара

10:37 | 30.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

ArcelorMittal обяви значителна печалба за първото шестмесечие, която превиши очакванията на компанията, като освен това съобщи, че очаква продължаване на растежа през третото тримесечие, предаде АФП.

За първите шест месеца на годината стоманодобивният гигант има нетна печалба в размер на 8,2 млрд. долара, или покачване от 31% на годишна база.

Увеличението на продажбите също възлиза на 31% - до 67,6 млрд. долара, като доставките са нараснали до 59 млн. тона спрямо 55,7 млн. тона за същия период на миналата година.

Според шефа на компанията Лакшми Митал резултатите „отразяват разнообразието и силата на икономическия модел на ArcelorMittal, най-вече значителната диверсификация“ на активите на групата, сред които са и много минни компании.

Според изявлението на ArcelorMittal фирмата продължава да търси възможности за допълнително увеличаване на капацитета си за самоосигуряване на суровини, чиито цени непрекъснато се повишават на световните пазари. До 2014 г. компанията иска да произвежда сама до 80% от желязната руда, която използва, спрямо 45 на сто към настоящия момент.

За тази година предвидените инвестиции от ArcelorMittal са за 7 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:21 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още