fallback

Enel с участие в проект за вятърна енергия в Гърция, с планове и у нас

На запитване на Investor.bg за повече подробности за плановете за инвестиции у нас, от компанията уточниха, че става дума за проект в Тракия, близо до Гърция

16:01 | 29.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Италианската енергийна компания Enel съобщи, че е подписала договор с Damco Energy, част от Copelouzos Group, за участие във вятърни проекти с мощност 1 400 MW в Гърция.

Enel е придобила дял от 30% от планираните от групата проекти, като ще има правото постепенно да увеличава участието си до 80%. От компанията не уточниха срещу каква сума се е осъществило включването й в проектите.

Чрез споразумението Enel придобива и правото да участва в последващи проекти за допълнителни 180 MW мощности в България. На запитване на Investor.bg за повече подробности за плановете за инвестиции у нас, от компанията уточниха, че става дума за проект в Тракия, близо до Гърция. Засега повече детайли не са известни, тъй като в момента се водят проучвания относно възможностите за осъществяване на намеренията за вложения на нашата територия.

Що се отнася до проектите в Гърция, те ще са предимно в гръцката част на Тракия, където Enel вече оперира 63 MW, а в област Пелопонес и на о-в Евиа има 16 MW мощности.

В Гърция Enel е третият по големина оператор на възобновяеми енергийни източници с инсталирани мощности от 91,3 MW и 36,1 MW в процес на строителство, които трябва да заработят до края на годината.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:55 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още