fallback

Pernod Ricard планира продажба на активи за 1 млрд. евро

Целта е да се погасят задълженията на компанията след закупуването на шведската Vin & Sprit, собственик на водка Absolut

13:07 | 24.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Френската група Pernod Ricard обяви в четвъртък, че предвижда програма за продажба на свои активи на обща стойност от около 1 млрд. евро, предаде АФП.

Целта е да се погасят задълженията на компанията след закупуването на шведската Vin & Sprit, собственик на водка Absolut.

В съобщение до медиите, публикувано при обявяването на продажбите за финансовата 2007-2008 г., вторият по големина играч в света в сектора посочва, че програмата му за разделяне с някои активи може да достигне стойност от около 1 млрд. евро, както и че тя ще бъде проведена през следващите 12 до 18 месеца.

Групата не дава никакви други уточнения по плановете си. Бъдещите продажби не засягат вече предвидената програма, поискана от Европейската комисия, според която придобиването на шведската компания може да стане само ако Pernod Ricard продаде някои свои активи.

Задълженията на френския производител възлизат на 11,9 млрд. евро към 30 юни.

За изминалите 12 месеца Pernod Ricard отчита ръст на продажбите си от 2,3% до общо 6,589 млрд. евро спрямо очаквания на анализатори на Ройтерс за 6,67 млрд. евро. Приходите само за последните три месеца от финансовата година са паднали с 3% на годишна база до 1,498 млрд. евро, за което според Pernod влияние е оказало земетресението в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:51 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още