fallback

Холивудските звезди носят по-малки печалби за студиата

Нерядко прочутите актьори искат твърде големи хонорари за филми, които се оказват провал

11:08 | 23.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Клубът на холивудските актьори с хонорар от 20 млн. долара намалява, тъй като студиата не получават добра възвръщаемост от инвестицията си в най-скъпо платените звезди от екрана, пише списание Forbes в годишната си класация на актьорите, от които Холивуд има най-добра възвръщаемост.

Начело на списъка е Винс Вон, който се изкачва от трета позиция за миналата година. Неговите филми са спечелили 14,73 долара за всеки инвестиран в него долар благодарение на факта, че доскоро заплатата му е била относително ниска, а в същото време филмите със скромни бюджети, в които се е снимал, са имали много голям успех в боксофиса.

В сравнение с миналата година обаче печалбата на лидера в класацията се понижава двойно – тогава начело е бил Мат Деймън, чиито филми са имали средна печалба от 29 долара за всеки вложен в актьора долар. За Вин Вон пък тази сума е била 21 долара.

При изготвянето на класацията са взети предвид последните три филма на дадения актьор, пуснати преди 1 януари тази година.

No. 2 в звездата от Спайдърмен Тоби Магуайър (13,44 долара), а челната петица се допълва от Джулия Робъртс (13,19 долара), Брад Пит (12,73 долара), и Наоми Уотс (12,16 долара).

Звезди като Уил Ферел (4,67 долара), Джим Кери (4,11 долара) и Никол Кидман (последна в класацията с 1,01 долара), които са сред най-недоходоносните актьори за втора поредна година, са на дъното заради изискванията си за високи хонорари за филми, които са се провалили. В дъното на класацията са още Дженифър Гарнър (3,62 долара), Том Круз (3,99 долара), Камерън Диас (4,03 долара) и Дженифър Лопес (4,10 долара).

Често студиата трябва да предлагат огромни суми на звездите, само за да дадат старт на някой филм, коментира Денис Камбруци от Adams Media Research. Ако Камерън Диас хареса някой сценарий, продуцентите изведнъж могат да наемат най-“горещите“ режисьор и актьори за поддържащи роли, както и да осигурят подходяща дата за пускане на филма. Без звезда същият сценарий може да стои забравен с години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:06 | 23.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още