fallback

Yahoo с 18% спад на печалбата, приходите се увеличават

Свиването на печалбата е във връзка с повишените разходи за развитие на нови проекти

09:45 | 23.07.08 г.

Yahoo! Inc. отчете 18% спад на печалбата за второто тримесечие заради повишените си разходи във връзка с развитието на нови проекти, съобщи Bloomberg. Нетната печалба се понижава до 131,2 млн. долара, или 9 цента на акция, се посочва в съобщение на интернет компанията.

Като се изключат таксите, разпределени на партньорски сайтове, продажбите нарастват с 8,2% до 1,35 млрд. долара. Разходите за развитие са нараснали с 12%, защото Yahoo е инвестирала повече средства в подобряване на технологията си за търсене.

Въпреки че икономическото забавяне е засегнало рекламните бюджети на някои клиенти, партньорството с компании като Wal-Mart Stores Inc. е помогнало на Yahoo да постигне целите си, казва главният финансов директор Блейк Йоргенсен.

Yahoo промени прогнозата си за приходите за цялата година на 7,35 млрд. до 7,8 млрд. долара при предишни очаквания за приходи в размер между 7,2 млрд. и 8 млрд.

„Продължаваме да имаме възможност да увеличим печалбата за 2009 и 2010 г. Мислим, че инвестициите, които правим сега, ще започнат да се отплащат“, коментира главният изпълнителен директор Джери Янг.

В понеделник компанията постигна компромисно споразумение с милиардера Карл Айкан, като го включи в борда на директорите, за да спре битката за контрол върху интернет компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:26 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още