fallback

По-възрастните са най-щастливите служители на Острова

Британците в 30-те си години пък са най-негативни към работата си

17:25 | 17.07.08 г.

По-възрастните хора са най-щастливите служители във Великобритания, сочи проучване на Vodafone, цитирано от BBC. Седем от всеки десет служители на възраст над 50 години казват, че се чувстват доволни от постиженията си спрямо половината от тези на възраст между 25 и 31 години.

97% от тези, които работят след 65-годишна възраст, пък чувстват, че им е „дадена възможност“ в работата спрямо 61% от тези на възраст между 31 и 35 години.

Данните сочат, че хората в 30-те си години изразяват най-негативни чувства към работата си.

В тази възрастова група 58% се чувстват недооценени, 49% - нереализирани, а 43% казват, че са демотивирани.

Според проучването депресията по средата на кариерата е в резултат на напрежението във връзка със създаването на семейство. За разлика от тях по-възрастните хора отчитат „втори прилив“, след като преминат етапа със създаване на семейство.

Според Vodafone проучването доказва, че трябва да се положат повече усилия, за да се разберат хората, които са по средата на кариерата си, и да се прояви съпричастност към тях. Това е необходимо „не само за самите служители, но ще е от полза и за компаниите, в които са заети“, коментира Марк Бонд, директор на отдела за проучвания в компанията.

„В крайна сметка тези хора са утрешните ръководители“, посочва той.

Проучването предупреждава също, че родените след 1980 г. ще се изправят пред „неизбежно разочарование“, като влязат в 30-те години.

„Тези млади хора наистина са много амбициозни и искат да успеят по-бързо от всякога. Заедно с новите по-високи очаквания обаче идва и рискът от по-голямо разочарование“, коментира Соня Ейбръхъмс от Opinion Leader, една от компаниите, реализирали проучването.

Проучването е проведено сред 3800 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:23 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още