fallback

Intel с рекордни приходи за тримесечието, гледа с оптимизъм на бъдещето

Печалбата на компанията нараства с 25% на годишна база до 1,6 млрд. долара

13:03 | 16.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Производителят на чипове Intel отчете по-силни резултати от средните очаквания и обяви, че гледа оптимистично на бъдещето въпреки забавящата се икономика.

Корпорацията има рекордни приходи за второто тримесечие, възлизащи на 9,5 млрд. долара, печалбата от основна дейност е 2,3 млрд. долара, а нетната печалба - 1,6 млрд. долара (28 цента на акция), което е повишение от 25% на годишна база, става ясно от съобщение на Intel.

„Intel отбеляза поредното силно тримесечие с приходи в горната граница на очакванията и значително по-високи печалби в сравнение със същия период на миналата година”, заяви Пол Отелини, президент и главен изпълнителен директор на компанията, цитиран в съобщението. „В началото на втората половина на годината търсенето за нашите микропроцесори и чипсети продължава да бъде силно във всички сегменти и във всички региони на света.”

Средните очаквания на анализаторите бяха за печалба на акция в размер на 26 цента и за приходи от 9,32 млрд. долара.

Очакванията на компанията за третото тримесечие са за приходи от 10-10,6 млрд. долара при средни очаквания на анализаторите за 10,07 млрд. долара.

Малко след обявяването на резултатите акциите на групата се повишиха с 1,5%, след като по време на редовната щатска търговия вече бяха добавили към стойността си повече от 4% до 20,71 долара за брой. До вчера компанията беше загубила 22% от пазарната си капитализация от началото на годината на фона на увеличените притеснения за забавящо се търсене в сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:07 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още