fallback

Цената на петрола се стабилизира

Разочароващите данни за американските запаси не успяха да тласнат котировките нагоре и те остават под 137 долара

09:08 | 10.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на суровия петрол остана стабилна през изминалото денонощие, макар вчерашните данни за американските запаси да излязоха доста по-лоши от очакваното. До края на миналата седмица резервите на САЩ са паднали с нови 5,9 млн. барела при очаквано понижение от под 2 млн. барела.

За движението на котировките в тесен рейндж допринесе и курсът на американския долар, който не отбеляза значителни движения срещу основните валути. Подкрепа на стабилността оказа и съобщение на Royal Dutch Shell, че производството в едно от нигерийските находища се възстановява, след като миналия месец то беше прекратено заради терористични атаки.

На борсата в Ню Йорк вчера цената на петролните контракти с доставка през август се повиши с едва 1 цент до 136,05 долара за барел, което е с почти 10 долара под регистрираните преди седмица рекорди. В часовете на електронна търговия котировките се увеличават с 34 цента и в азиатската сесия барел петрол струва 136,39 долара.

Вчера в Лондон Брентът поскъпна с 15 цента до цена на затваряне 136,58 долара за барел. На елетронната платформа на борсата контрактите с доставка през август повишават цената си с още 3 цента и към момента достигат 136,61 долара за барел.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:58 | 30.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още