fallback

Отново стачка на транспортните работници в Италия

Влаковете на полуострова спряха движението си по регионалните ж.п. линии. Информацията за движение на влаковете по международните линии е противоречива

09:07 | 07.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

По призива на основните профсъюзи в Италия снощи започна 24-часова стачка, която ще обхване железопътния и други видове транспорт в страната, без въздушния, предаде ИТАР-ТАСС.

Стачкуващите искат преразглеждане на някои условия в колективните трудови договори и актуализиране на заплатите в съответствие с инфлацията.

Влаковете на полуострова спряха движението си по регионалните ж.п. линии. Информацията за движение на влаковете по международните линии е противоречива.

От тази сутрин ще спрат автобусите, трамваите и метрото в градовете, като профсъюзите обещаха да работят в минимални сутрешни и вечерни "промеждутъци" от време, за да могат част от хората да отидат и да се приберат от работа.

Служителите в някои авиокомпании обявиха, че ще изразят протеста си на по-късен етап.

Инициатори на стачката са седемте най-големи профсъюза на железопътния и градския транспорт (два се въздържаха), независимо от призива на правителството на Силвио Берлускони преговорите да продължат до постигане на компромис.

Първият предупредителен "кръг" на транспортната стачка се състоя на 9 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:25 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още