fallback

Германската Aareal Bank засилва позициите си в ЦИЕ с нов офис в Москва

Банката ще координира дейността си в региона от новия си регионален офис във Варшава

15:49 | 03.07.08 г.

Германската банка Aareal Bank откри представителен офис в Москва, чрез който смята да засили позициите си в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), съобщиха от банката.

Откриването на офиса е част от стратегията на Aareal Bank, насочена към по-голяма глобална диверсификация и обогатяване на портфолиото от кредитни експозиции в страните от ЦИЕ. Aareal Bank ще финансира основно изграждането на големи офис сгради, хотели и търговски центрове в района на Санкт Петербург, Москва и Московска област.

Допълнително, бизнес дейността на полската дъщерна компания на Aareal Bank - Aareal Financial Service Polska, е била прехвърлена в новооснован клон във Варшава. Новият офис е бил създаден с цел дейността на банката да се концентрира в страни от ЦИЕ като Полша, Чехия, Словакия, Русия и Румъния.

Във връзка със своята глобалната стратегията банката смята да организира дейността си чрез отделни регионални центрове, които ще се фокусират върху определен икономически район, добавя Норберт Кикум, член на борда на директорите на Aareal Bank.

Банката има дейност в Европа, Северна Америка и в страни от Азия и Тихоокеанския регион. В ЦИЕ Aareal Bank оперира от 1998 г., а в Русия – от 2003 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:07 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още