fallback

Как американци се предпазват от поскъпването на бензина?

Американски сайт предлага на шофьорите възможност да предплатят ползването на бензин в бъдещ момент на сегашни цени

10:00 | 02.07.08 г.

Наскоро въведена услуга, предлагана от MyGallons.com , позволява на шофьорите да зареждат бензин в някой бъдещ момент, но на сегашни цени, като използват карти, подобни на дебитните, в които се трупат галони вместо долари, информира Ройтерс.

„Цената на бензина постоянно се променя. Изглежда непредсказуема“, казва Стивън Верона, основател и собственик на базираната в Маями компания, притежаваща сайта.

Изхождайки от предположението, че цените на бензина ще продължат да се покачват, Верона започва преди две години и половина да полага основите на MyGallons.com, който позволява на шофьорите да измерват и да контролират това, което плащат за бензин.

От старта на услугата през януари около 2 хил. души от всеки регион на САЩ са се регистрирали в сайта. Картата MyGallons.com се приема в над 95% от бензиностанциите в САЩ.

Новите клиенти обикновено започват със закупуване на 120-230 литра бензин, казва Верона. Веднъж разбрали удобството, което услугата предлага, те започват да купуват 450 до 900 литра наведнъж, отбелязва той.

„Ние не продаваме фючърси, а предплатен бензин“, казва Верона, който обяснява, че MyGallons.com използва усъвършенствана хеджингова стратегия за защита и посрещане на нуждите на клиенти.

Риск за потребителите има само ако бензинът в бъдеще поевтинее. Но ако членовете са недоволни, те могат да се оттеглят от програмата и да им бъде върната вноската, дисконтирана на по-ниска цена от текущата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:43 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още