fallback

И казината пострадаха от ипотечната криза

През април приходите на игралните заведения в САЩ на намалели с близо 10% на годишна база

16:11 | 01.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Ипотечната криза започва да се отразява отрицателно и на дейността на американските казина, пише Wall Street Journal. 

В условията на криза банките неохотно дават кредити за развитие на казината, клиентите им намаляват, а кредитният им рейтинг се понижава. От началото на годината са банкрутирали четири американски казина, а акциите на много други са поевтинели наполовина.

До началото на ипотечната криза банките в САЩ са считали казината за най-добрите си клиенти, тъй като високите доходи на игралните заведения са им позволявали бързо да погасяват кредитите си. Сега доходите на повечето казина рязко са се понижили, при това не само заради хазартния бизнес.

В условията на кризата клиентите са започнали по-рядко да посещават скъпи ресторанти и да купуват луксозни предмети, а голяма част от доходите на казината идват именно от това направление. През април приходите на игралните заведения в САЩ са намалели с близо 10% на годишна база.

В началото на годината Moody's понижи кредитните рейтинги на 17 американски казина, а рейтингите на други 19 подлежат на преразглеждане. Според Moddy's общите кредитни задължения на американските казина възлизат на 79 млрд. долара.

Голям спад се наблюдава и при ценните книжа н казината. Така например тези на MGM Mirage, една от най-големите компании на игралния пазар в САЩ, се търгуват сега за 35 долара за брой, докато през есента на миналата година са стрували 98 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:30 | 30.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още