fallback

Обявиха конкурс за обществени поръчки за изпълнение на програма Галилео

Общата стойност за изпълнение на настоящата поръчка се оценява на 2,145 млрд. евро за всички 6 пакета

14:30 | 01.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Европейската комисия обяви първия конкурс за възлагане на обществени поръчки за изпълнение на шестте главни работни пакета от Програмата „Галилео” до достигане на пълен работен капацитет на системата, съобщиха от Държавната агенция за за информационни технологии и съобщения (ДАИТС).

Общата стойност за изпълнение на настоящата поръчка се оценява на 2,145 млрд. евро (за всички 6 пакета). В тази прогнозна стойност вече е отразена съответната индексация.

Предмет на поръчката са инженерна поддръжка на системата на „Галилео”, завършване на наземната инфраструктурата, завършване на наземната инфраструктурата за контрол, изграждане на спътниците, построяване на ракетите-носители и експлоатация на системата. Tъргът обхваща доставка на оборудване и предоставяне на услуги.

Във връзка с постигнатото политическо съгласие по Регламента за продължаване работата по Галилео най-малко 40% от общата стойност на всички дейности, включени в 6-те основни работни пакета, ще трябва да бъдат възложени на под-доставчици, които да не са свързани с главните изпълнители на който и да е от основните работни пакети.

Това изискване дава добри възможности за участие на българските предприятия като под-доставчици.

Европейската комисия ще организира информационен ден за индустрията, заинтересована от участие в търга, на 17 юли в Брюксел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:59 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още