fallback

Токио е градът с най-много чуждестранни компании

На второ място е Париж, Ню Йорк наред с Лондон заемат трето място, а Пекин е на четвърто място

17:32 | 27.06.08 г.

Токио е градът с най-много чуждестранни компании, като в него оперират 50 корпорации от класацията на 500-те световни компании на списание Fortune, сочи проучване на DTZ, цитирано от Ройтерс.

На второ място е Париж, домакин на 26 чуждестранни компании. Ню Йорк наред с Лондон заемат трето място, като и двата града са седалище на 22 чуждестранни компании, а Пекин е на четвърто място с 18.

Повишеният протекционизъм и отслабването на долара могат да застрашат бъдещите инвестиции на работодатели в Ню Йорк, сочи проучването, според което градът губи преднина по отношение на световното влияние от другите финансови центрове.

Почти половината от чуждестранните работодатели в САЩ възнамеряват да намалят участието си там или да се въздържат от нови инвестиции, защото виждат по-добри възможности в други страни, се коментира в проучването.

През 2006 г. чуждестранните инвестиции в Ню Йорк са били общо 58 млрд. долара.

Бизнес дейностите, регистрирани в Ню Йорк и контролирани от чуждестранни компании, са осигурявали работа на 193 хил. души през 2004 г., което е повече от едно от всеки 20 работни места в града.

В доклада са включени само компании, в които чуждестранни собственици имат мажоритарен дял и които създават работни места, плащат заплати и генерират печалба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:32 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още