fallback

Един от единадесет в UniCredit ще си търси нова работа

Италианският банков гигант закрива 9 000 работни места, най-засегнати ще бъдат поделенията в Германия, Австрия и Италия

13:30 | 26.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Един от най-големите играчи в европейския банков сектор – италианската мегабанка UniCredit ще съкрати близо девет процента от служителите си, предвиждат плановете за развитие за следващите три години. Той беше представен днес във Виена от ръководителя на институцията Алесандро Профумо. Бъдещият път на банката е свързан с особождаването на 9 000 служители, главно от Германия, Австрия и Италия, съобщава вестник Die Presse.

Броят на съкращенията възлиза на 9 на сто от целия щат, зает в мрежата на UniCredit в Западна Европа, който възлиза на 100 хил. души. По отношение на всички служители на банката във всички нейни поделения, съкращенията представляват общо 5 на сто, тъй като за UniCredit работят 180 хил. души.

Съкращаването на работни места идва в резултат на сливането с наскоро придобитата римска банка Capitalia. За уволненията допринася и необходимостта от по-строг контрол на разходите, се казва в официалното съобщение на институцията. На фона на съкращенията на Запад се очаква разкриване на нови 1 300 нови офиса в Източна Европа. Сред целите на банката е още достигането на равен брой служители в Източна и Западна Европа.

Плановете на банката до 2010 година предвиждат стабилен растеж, съсредоточен основно в Източна Европа. Не се предвиждат обаче нови придобивания в региона в рамките на следващите пет години. Очакванията на институцията са до 2010 година доходът на една акция да се увеличава с по 10-12 на сто. Относно печалбата се предвижда ръст от 6-7 процента, като що се отнася до Източна Европа, прогнозите са за среден ръст от 19 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:24 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още