fallback

Газпром: Не сме казвали, че Южен поток ще минава през Турция

Изявлението на компанията е във връзка с погрешно цитирано изказване на един от нейните ръководители

13:17 | 26.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

„Вече е решено трасето (на газопровода „Южен поток“) да минава от Русия до България и оттам по две разклонения до Унгария през Сърбия и до Гърция“, се казва в специално прессъобщение на Газпром до българските медии във връзка с погрешно цитирано изказване на заместник-ръководителя на дирекция "Външноикономическа дейност" в Газпром Сергей Коровин.

Основният момент, който се визира със съобщението, е, че Коровин не е казал, че трасето на „Южен поток“ ще следва тръбопровода „Син поток” до Турция, както и че не е казал, че трасето може да бъде променено, за да бъде включена Турция в проекта.

По думите на Коровин компанията "на първо място разглежда възможността газопроводът да тръгва от територията на Русия по дъното на Черно море до крайбрежието на България“.

„Преди да се определят точните места, през които газопроводът ще минава на територията на Русия и на другите заинтересовани страни, трябва да се направи анализ на дъното на морето. След това, като се вземат предвид местните геоложки условия и съществуващата газопроводна система, ще бъдат определени местата на сушата, през които ще минава „Южен поток“, е казал Коровин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:17 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още