fallback

Уго Чавес заплаши Европа да й спре петрола заради закон за имиграцията

Документът предвижда задържане на имигрантите без документи за срок от 18 месеца и забрана за срок от 5 години за влизане в страните от ЕС

11:57 | 20.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Президентът на Венецуела Уго Чавес заплаши да спре продажбите на петрол за Европа, съобщи Интерфакс, позовавайки се на информация на руското радио „Свобода”. 

Заявлението на венецуелския лидер е реакция на новините, че редица европейски страни може да приемат нов закон за нелегалните имигранти. Малко по-рано законът беше критикуван от Организацията за защита правата на човека.

Документът, който се очаква да влезе в сила след две години, предвижда задържане на имигрантите без документи за срок от 18 месеца и забрана за срок от 5 години за влизане в страните от ЕС.

В тази връзка „Венецуела възнамерява да въведе ответни санкции срещу европейските страни, чиито правителства ще се придържат към тази дискриминационна политика по отношение на латиноамериканските имигранти”, е заявил Чавес.

Освен това Венецуела може да прекрати дейността на компаниите от тези страни на територията на Венецуела, които се занимават с добив на петрол и с други икономически дейности, е казал още Чавес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:16 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още