fallback

Бензиновози във Великобритания стачкуват, очертава се дефицит на горива

Бензиностанциите на Shell във Великобритания са около 10% от всички бензиностанции и е възможно в страната да се стигне до дефицит на автомобилни горива

11:31 | 13.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Четиридневна стачка започнаха днес сутринта шофьорите на бензиновозите на двете компании, които снабдяват с горива бензиностанциите във Великобритания на английско-холандската компания Shell, съобщава вестник „Вести”.

Бензиностанциите на Shell във Великобритания представляват около 10% от всички бензиностанции, което означава, че тези дни е възможно в страната да се стигне до дефицит на автомобилни горива.

Властите във Великобритания вече се обърнаха към собствениците на автомобили да не се поддават на паника и да не се презапасяват с горива, тъй като правителството ще вземе извънредни мерки да няма недостиг на горива, дори част от бензиностанциите в страната да прекратят работа.

Причината за стачката на шофьорите е непостигнато засега съгласие с работодателите им относно повишението на заплатите им. Според последното предложение на работодателите с повишение на заплатите със задна дата от началото на годината и с ново повишение от началото на 2009 г. средната заплата на шофьорите ще надмине 40 хил. лири годишно.

Синдикатите обаче считат това повишение за недостатъчно и смятат, че ако и Shell се включи в преговорите, би могло по-лесно да се стигне до решаване на спора. От компанията обаче се дистанцират от конфликта, заявявайки, че няма нищо общо с тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:24 | 13.06.08 г.
fallback
Още от Свят виж още