fallback

Британска авиолиния отмени всички полети заради финансови затруднения

Авиокомпанията за бизнес пътувания Silverjet не успя да получи спешно финансиране от 5 млн. долара

16:02 | 30.05.08 г.

Британската авиолиния за бизнес пътувания Silverjet отмени всички полети, след като не успя да получи ключов за компанията заем, съобщава BBC.

Акциите на превозвача са били спрени от търговия по-рано този месец заради провалило се спешно финансиране от 5 млн. долара.

Не е договорено с други авиокомпании да признаят неизползваните билети, издадени от Silverjet, съобщават от компанията и съветват пасажерите, които чакат обратни полети, да ги планират сами.

Това е поредният превозвач, които изпада в затруднения заради скока в цените на горивото. Конкурентни бизнес авиолинии като Eos и Maxjet излязоха от бизнеса тази година, докато други превозвачи продължават да изпитват затруднения.

Миналата седмица от компанията съобщиха, че тя ще продължи да извършва полети между Лондон, Дубай и Ню Йорк, както е по разписание, но предупредиха, че спешно се нуждаят от допълнително финансиране. Тогава от компанията заявиха, че са в процес на преговори с инвеститори, проявяващи интерес към Silverjet и че тези преговори продължават.

Компанията е основана през януари 2007 г. и оперира три самолета Боинг 767.

Авиолиниите от всички категории се опитват да се справят с растящите разходи, като много от тях увеличават таксите за гориво, които се плащат от пътниците и започват да таксуват за услуги като чекиране на багаж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:02 | 30.05.08 г.
fallback
Още от Свят виж още