fallback

Цената на петрола тръгна надолу след данни за запасите в САЩ

Пазарите получиха успокоение след рекорда от вторник, запасите на дестилирани горива растат повече от прогнозите

09:14 | 15.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола спря възходящото си движение след данните на енергийното министерство на САЩ, които показаха по-висок от прогнозирания ръст при дестилираните горива. В категорията на този вид продукти попадат дизеловото гориво и горивото за отопление, търсенето на които според някои анализатори няма да бъде задоволено от рафинериите. Това изведе цената на петрола до нов рекорд в търговската сесия във вторник.

Вчера стана ясно, че запасите от дестилирани горива са се увеличили с 1,34 млн. барела при очакван ръст от 1,0 млн. Като цяло петролните запаси в САЩ обаче се увеличават доста по-малко от очакваното. Регистрираният ръст възлиза на едва 176 хил. барела, а анализаторите бяха дали прогнози за увеличение с 2,25 млн. барела, предава Bloomberg.

В рамките на борсовата сесия в САЩ контрактите с доставка през юни поевтиняха с 1,3 на сто (1,58 долара) до цена на затваряне 124,22 долара за барел. Така вчера за пръв път за последните осем дни цената на черното злато не постави рекорд. На електронната платформа на борсата суровината губи още 29 цента и в азиатската сесия се търгува за 123,93 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта Брент поевтиня с 2,24 долара (1,8 на сто) до 121,86 долара за барел. В електронната търговия контрактите с доставка през юни губят още 36 цента (0,3 на сто) до 121,50 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:57 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още