fallback

Разкритикуваха големите заплати на някои европейски шефове

Финансовите министри в еврозоната смятат да предприемат мерки, за да спрат прекомерните повишения на заплатите на корпоративните ръководители

10:11 | 14.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Еврогрупата, в която влизат министрите на финансите в еврозоната, разкритикува във вторник вечерта „скандалните“ повишения на заплатите на някои ръководители на компании и обяви, че има намерение да вземе данъчни мерки, за да се посрещне този феномен, съобщава АФП.

„Смятаме, че прекомерните увеличения на заплатите, които наблюдаваме в някои страни, са скандални и ще преценим какви мерки да използваме, за да се борим с тези крайности“, заявява президентът на Еврогрупата и министър-председател на Люксембург Жан-Клод Юнкер.

Сред предвидените мерки е данъчно облагане на премиите, които се изплащат под различни форми на корпоративните ръководители, които напускат поста си. В момента тези премии са необлагаеми.

Днес финансовите министри ще продължат да обсъждат финансовата стабилност, данъците и методите за борба срещу измамите във формат 27. Днешното заседание ще бъде ръководено от словенския финансов министър Андрей Баюк, чиято страна в момента председателства Европейския съюз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:52 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още