fallback

Европа спечели Сърбия

Сръбският президент Борис Тадич обяви победа за проевропейския лагер, след като партията му спечели мнозинството от гласовете на изборите

08:36 | 12.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Сръбският проевропейски съюз спечели убедителна победа над антиевропейските националисти на парламентарните избори, но е далеч от съставянето на управляващо мнозинство.

Демократическата партия на президента Борис Тадич и нейните двама по-малки съюзници са спечелили 39% от вота срещу 28,6% за националистическата Сръбска радикална партия на Томислав Николич, съобщиха от независимата организация Център за свободни избори и демокрация (ЦЕСИД).

Избирателната активност на изборите е 60,7%.

Според прогнозите, коалицията на Тадич ще получи общо 103 места в 250-местната Скупщина, но радикалите на Николич могат да съставят мнозинство с по-малките партии, заедно с които имат 48,4% от вота.

Сръбският президент Борис Тадич обяви победа за проевропейския лагер, след като партията му и нейните партньори спечелиха мнозинството от гласовете на изборите.

„Сърбите безспорно потвърдиха ясния европейски път за Сърбия“, каза Тадич пред привърженици на неговата Демократическа партия.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:46 | 29.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още