fallback

Сърбия може да влезе в СТО през 2009 г.

В рамките на процеса по присъединяването към СТО, на Белград предстои на води двустранни преговори с други членове на организацията, като САЩ, Япония, Норвегия и Турция.

10:37 | 09.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Сърбия може да се присъедини към Световната търговска организация (СТО) в средата на 2009 г., счита генералният директор на СТО Паскал Лами, цитиран от Итар-Тасс.

По думите му преговорите вървят добре и макар че не са още в края на пътя, сръбските власти усърдно работят в това направление. Изявлението е направено след срещата на Лами с министъра на икономиката и регионалното развитие на Сърбия Младжан Динкич.

На свой ред Динкич е потвърдил намерението на Сърбия да се присъедини към СТО след около година, посочвайки, че проектодокладът относно встъпването на Сърбия в организацията ще бъде представен през септември. Същевременно в близките месеци търговското законодателство на страната ще бъде приведено в съответствие с нормите на организацията.

В рамките на процеса по присъединяването към СТО на Белград предстои на води двустранни преговори с други членове на организацията, като САЩ, Япония, Норвегия и Турция. Сръбският министър е изразил надежда, че ЕС ще окаже съдействие на страната му при тези разговори.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:26 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още