fallback

Петролът пак пое нагоре

Решението на Фед и стачка в Нигерия отведоха суровината около 115 долара за барел

10:48 | 01.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола в Ню Йорк се повиши за първи път за последните три дни на фона на продължаващата стачка в Нигерия, която ограничава производството и увеличава притесненията за доставките преди пиковия откъм използване на суровината летен сезон в САЩ, предаде Bloomberg.

Суровият петрол с доставка през юни поскъпна с 1,77 долара до 115,23 долара за барел, след което отстъпи леко по време на азиатската търговия до около 114 долара за барел.

За ръста влияние оказа и решението на Федералния резерв на САЩ да предприеме поредно понижение на лихвените нива в страната (до ниво от 2%), което доведе до нов спад на долара. Финансовата институция намекна, че е възможно серията от намаления на лихвите да бъде прекъсната, като в същото време остави да се подразбере, че са отворени всички възможности и не е напълно изключено все пак да има нова низходяща промяна през юни.

В предходната сесия суровината беше паднала до 113,46 долара – най-ниско ниво от 14 април. Рекордното равнище на фючърсите беше достигнато на 28 април – 119,93 долара за барел.

В Лондон цената на сорта Брент с доставка през юни се повиши 1,36 долара до 112,72 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:41 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още