fallback

Петролът остана в подножието на рекорда

Първата борсова сесия в САЩ завърши със спад на цените, Брентът поскъпна заради проблеми с доставките на Острова

09:15 | 29.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на суровия петрол остана в близост до рекордните си нива от вчера, когато котировките отбелязаха ръст заради затварянето на петролопровод в Северно море, стачките във Великобритания и атентатите в Нигерия.

Черното злато спря поскъпването си заради прекратяването на стачката в Ineos Group Holdings, което ще доведе до възстановяването на доставки на 200 хил. барела дневно на Острова. Това обаче ще стане в рамките на поне три седмици, съобщава Bloomberg. Ръстът в цените беше ограничен и заради набиращите все повече сила прогнози, че Федералният резерв на САЩ ще прекрати политиката си на понижение на лихвения процент, което дава сила на американския долар.

По време на първата борсова сесия за седмицата в Ню Йорк контрактите с доставка през юни се повишиха до цена на затваряне 118,75 долара за барел, след като по-рано беше достигнат нов исторически връх при 119,93 долара за барел. В електронната търговия юнските фючърси отстъпват с 26 цента до 118,49 долара за барел.

В Лондон вчера Брентът достигна нова рекордна цена на затваряне, поскъпвайки с 0,3 на сто (40 цента) до 116,74 долара за барел. Новината за възстановяването на прекъснатото заради стачката производство доведе до отстъпление на котировките и в азиатската сесия барел Брент с доставка през юни се търгува по 116,46 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:33 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още