fallback

Цената на петрола отново се понижи

Стабилизирането на долара доведе до успокояване на пазарите и това натисна котировките на черното злато

09:06 | 25.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът и днес продължи да отстъпва, като основната причина за това е поскъпването на долара, което прави атрактивността на суровините като средство за защита от инфлация по-малка. За понижаването на котировките допринася и завръщането на оптимизма на фондовите борси, където индексите все по-често се задържат на положителна територия.

Днешният спад в цената на черното злато вероятно ще доведе до първо седмично отстъпление за петрола. Заедно с него други основни суровини като златото, среброто и царевицата също понижиха цените си, тъй като прогнозите за спиране на кампанията по редукция на лихвите в САЩ набират все по-голяма сила.
 
На борсата в Ню Йорк петролните контракти с доставка през юни регистрираха втора поредна сесия на спад, губейки 2,24 долара до 116,06 долара за барел. В електронната търговия спадът в цената продължава и към момента барел петрол в Азия се търгува по 115,80 долара.
 
В Лондон Брентът с доставка през юни понижи цената си с 2,12 долара до 114,32 долара за барел. По време на електронната търговия суровината губи още 14 цента до 114,20 долара за барел.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:30 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още