fallback

Правете пари, не ги наследявайте!

Според проучване повечето от богатите американци сами са натрупали парите си, а не са ги наследили

08:40 | 21.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Правете пари, а не чакайте наследство - този лозунг е стимулирал появата на повечето съвременни богатства в Америка, заработени с труд и ум. Това потвърждава допитване на PNC Wealth Management, цитирано от MarketWatch.

Според проучване сред хора, притежаващи активи от над 500 000 долара, 59% от богатите американци са натрупали парите си благодарение на собствения си труд, доходи от собствен бизнес и инвестиции. 6% са получили парите си от наследство, а състоянието на 25% от особено богатите американци е дошло и от двата източника.

Изведените резултати показват, че две неща различават тези, които сами са спечелили парите си, и наследилите богатство. Първо, „работягите“, имащи контрол при спечелването на състоянието си, умеят по-добре да го запазват и дори увеличават. И второ – самостоятелно забогателите поемат по-големи рискове, за да станат по-богати.

Три четвърти от забогателите със собствени усилия смятат, че многото пари са равнозначни на щастие. Наследниците пък твърдят, че парите са ги избавили от стреса и безпокойството.

Но повечето пари не са задължително нещо по-добро. Наследниците, които са два пъти повече от самостоятелно забогателите, твърдят, че притежаването на много средства понякога излиза по-скъпо, отколкото стойността им - с други думи, създават повече проблеми, отколкото решават.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:08 | 29.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още