fallback

Citigroup отписва още 12 млрд., отчита втора поредна тримесечна загуба

Американският гигант губи 5,11 млрд. долара за първите три месеца на годината, надхвърляйки предварителните прогнози на анализаторите

14:29 | 18.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Най-голямата банка в САЩ – Citigroup, отчете втора поредна тримесечна загуба в резултат на ипотечната криза, която обхвана американската икономика. Основната причина за това са отписванията на активи, които възлизат на колосалните 12 млрд. долара, предава Bloomberg.

Нетната загуба на банката за тримесечието възлиза на 5,11 млрд. долара, което прави по 1,02 долара на акция. За сравнение – за същия период година по-рано Citigroup e регистрирала печалба в размер на 5,01 млрд. долара (1,01 долара на акция). Предварителните очаквания на специалистите бяха за отрицателен финансов резултат в размер на 4,75 млрд. долара.

Приходите на Citigroup са паднали с 48 на сто до 13,2 млрд. долара. Този показател излезе по-добър от очакванията, които бяха за спад на приходите до 11,1 млрд. долара.

Данните за финансовите резултати на Citigroup се оказаха близо до очакванията, което прави малко вероятни евентуални трусове по време на днешната борсова сесия в САЩ. През последните дни новините от финансовия сектор на най-голямата икономика не предложиха неприятни изненади, което подейства за стабилизирането на основните индекси. Резултатите на останалите големи играчи от сектора Merill Lynch, JPMorgan  и Wacovia също бяха близо до очакванията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:44 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още