fallback

Аерофлот не иска отново да участва в приватизаицята на Alitalia

В началото на април конкурсът по приватизацията на Alitalia се провали

11:17 | 18.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Аерофлот по-скоро няма да участва в сделката по повторния опит за продажбата на държавния пакет акции на италианския национален превозвач Alitalia, е заявил тази сутрин пред телевизионния канал Russia Today генералния директор на Аерофлот Валерий Окулов. 

Коментарът на Окулов е във връзка с изказаното вчера вечерта становище от победителя в предсрочните парламентарни избори в Италия Силвио Берлускони, че възнамерява да инициира възобновяване на преговорите с руския национален превозвач Аерофлот .

„Считам, че получихме полезен опит при участието в търга по приватизацията на Alitalia, но информацията, с която разполагаме относно италианската авиокомпания, не ни вдъхва оптимизъм за участие в този проект за втори път”, заявява в интервюто Окулов.

В началото на април конкурсът по приватизацията на Alitalia се провали, след като почти се беше стигнало до сделка с фреско-холандския превозвач Air France-KLM. Тогава председателят на борда на директорите на италианския превозвач подаде оставка. Аерофлот заедно с още няколко фирми участваше в първоначалния етап на конкурска по приватизацията на Alitalia, след което се отказа от надпреварата, както направиха и другите участници. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:14 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още