fallback

Русия опрощава либийския дълг срещу договори за милиарди

Готвят се договори за продажба на оръжие в Либия, както и нови проекти на Газпром в страната

16:40 | 17.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Новината идва на втория ден от посещението на руския президент Владимир Путин в Либия – визита, която беше определена като историческа и стратегическа от либийския лидер Муамар Кадафи.

„Това е първото посещение на руски президент в Либия. Това е историческо, стратегическо и много важно посещение“, заяви той в излъчена реч по държавната телевизия.

Според Кадафи чрез посещението се поставят основите на сътрудничество между двете страни. Путин пък е заявил, че „икономическите връзки между двете страни се развиват успешно“, допълвайки, че посещението му ще доведе до подписването на „голям брой договори“.

По информация на агенция Интерфакс Русия и Либия ще сключат мащабни договори за продажба на оръжие в джамахирията, в която освен това Газпром има желание да развива газови проекти. През декември миналата година газовият гигант спечели след проведен конкурс разработването на три газови находища в страната, а преди седмица съобщи, че планира работа по общи проекти в Либия с италианската компания Eni.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:51 | 15.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още