fallback

Кредитната криза се отрази и на пазара на труда в Лондонското сити

Средната заплата във финансовия сектор се е понижила спрямо предходния месец с около 0,7 на сто до 49 765 паунда

16:12 | 10.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Компаниите за финансови услуги в Лондон съкращават плановете си за наемане на служители в условията на забавящата се икономика на Острова и кризата на кредитните пазари, показва проучване, цитирано от Bloomberg.

Броят на предлаганите нови работни места във финансовия сектор се е понижил с близо 23 на сто през март на годишна база, става ясно от изследването на консултанта по наемане на персонал Morgan McKinley.

Средната заплата в сектора се е понижила спрямо предходния месец с около 0,7 на сто до 49 765 паунда.

„Данните показват, че пазарът на труда в сектора на финансовите услуги в Лондон навлиза в нова фаза“, коментира Робърт Тесигер, главен изпълнителен директор на компанията майка на Morgan McKinley - Imprint Plc.

Международният валутен фонд обяви вчера, че намалява прогнозата си за ръст на Великобритания до 1,6 на сто за тази година и за следващата, което би било най-слаб темп на растеж от рецесията в началото на 90-те години на миналия век. Днес пък от фонда заявиха, че Великобритания може да пострада най-тежко от финансовата криза.

На месечна база броят на предлаганите нови места в Лондонското сити се е понижил с 2 на сто през март, показва докладът на Morgan McKinley. Средният период, необходим на един човек, за да си намери нова работа, е бил около 60 дни, което е с над 10 дни повече в сравнение със същия период на миналата година.

За първото тримесечие свободните работни места са намалели с 18 на сто на годишна база до 24 570, съобщават още от Morgan McKinley.

В края на март бе съобщено, че за последните девет месеца финансовите компании на Уолстрийт са съкратили 34 хил. работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:50 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още