fallback

Най-големият руски интернет магазин с оборот от над 66 млн. долара

35% от продажбите на Ozon.ru се падат на книги, 28% са електроника и мобилни телефони

15:26 | 08.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Оборотът на най-големия руски интернет магазин Ozon.ru през 2007 г. достигна 66,1 млн. долара, което е ръст от 93% на годишна база, съобщава вестник „Ведомости”, позовавайки се на информация от фирмата. От интернет компанията не съобщават размера на чистата си печалба, но се знае, че за 2006 г. тя е била 600 хил. долара при ръст на оборота спрямо предходната година от 77%.

35% от продажбите на Ozon.ru се падат на книги, 28% са електроника и мобилни телефони, 15% - филми, 4% - дискове с музика. За година двойно са нараснали продажбите на електроника, фототехника и мобилни телефони, до 13,9 млн. долара.

За ръста на оборота на Ozon.ru според анализатори съществена роля има разширяването на неговия асортимент в областта на продажбите на електроника, така че той вече не се възприема основно като „книжен” магазин.

По думите на генералния директор на Ozon.ru през 2008 г. главният проект на компанията е строителството на нов логистичен център, като инвестицията е на стойност 20 млн. долара.

Около 65% от Ozon.ru от миналата година са притежание на руския инвестиционен фонд Baring Vostok Capital Partners, а останалата част е собственост на два западноевропейски фонда и на американската корпорация Cisco Systems Inc.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:28 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още