fallback

Операторът на тунела под Ламанша за първи път излиза на годишна печалба

Операторът попадаше от криза в криза от откриването на тунела през 1994 г., трафикът на пътници и товари така и не достигна прогнозите

10:33 | 08.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Операторът на тунела под Ламанша Eurotunnel SA отбеляза за първи път в историята си годишна печалба, след като споразумение за преструктуриране на дълговете на компанията намали финансовите й разходи и я спаси от банкрут, съобщи Bloomberg.

Чистата печалба за 2007 г. е в размер на 1 млн. евро, като се изключва еднократната печалба от 3,32 млрд. евро от плана за спасяване на оператора, се казва в изявление на базираната в Париж група. За 2006 г. Eurotunnel отчете загуба от 204 млн. евро.

През юни Eurotunnel успя да предотврати обявяването на несъстоятелност чрез план, който намали дълговете на групата наполовина и отмени плащането на годишни лихви в размер на 68 млн. евро.

Приходите през първото тримесечие на компанията, чиято дейност включва събиране на такси от операторите на влакове през тунела, както и транспортиране на превозни средства, са нараснали с 15 на сто до 188 млн. евро.

Операторът попадаше от криза в криза от откриването на тунела през 1994 г. Трафикът на пътници и товари така и не достигна прогнозите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:42 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още