fallback

Orange иска да инвестира в мобилни комуникации в Африка и Азия

Изправена пред наблюдаваното забавяне на сектора на европейските пазари, Orange се е насочва към нови хоризонти, сред които най-непосредствените за достигане са Виетнам и Алжир

09:54 | 07.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Orange, подразделението за мобилна телефония на France Telecom, е в търсене на възможности за придобивания в Африка, Персийския залив и Азия, предава Ройтерс, цитирайки ръководството на групата. Компанията също така се надява тази година да придвижи проектите си за развитие във Виетнам.

Изправена пред наблюдаваното забавяне на сектора на европейските пазари, Orange се е насочва към нови хоризонти, сред които най-непосредствените за достигане са Виетнам, а също и Алжир – две страни, в които има има планове за приватизация в областта на телекомуникациите.

Но докато в Алжир нещата се случват доста по-бавно, комунистическото правителство във Виетнам дава повече поводи за оптимизъм на Orange, тъй като намеренията на страната да приватизира около 20% от втория алжирски мобилен оператор – MobiFone – изглеждат сериозни.

„Смятаме, че имаме много добри шансове да се възползваме от тази възможности“, коментира вицепрезидентът на Orange, отговарящ за международното развитие.

Сред останалите кандидати за този дял е и британската група Vodafone.

В момента Orange е на шесто място в света по мобилни абонати – общо 110 млн. души в 27 страни, сред които Египет, Кения, Доминиканската република, Мали и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:45 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още