fallback

Кервиел не смята, че е трябвало да бъде уволняван от Societe Generale

Според адвоката на брокера уволнението е неправомерно, защото не е било предшествано от задължителния по закон предварителен разговор със служителя

15:14 | 03.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Брокерът Жером Кервиел, който причини загуби в размер на 4,9 млрд. евро на френската банка Societe Generale, оспорва уволнението си от финансовата институция, но все още не е сезирал помирителна комисия за разрешаване на трудови спорове, съобщава Ройтерс, позовавайки се на близки до брокера източници.

Адвокатът на Кервиел е отговорил на получено от клиента му в затвора писмо, с което е бил уведомен, че е уволнен. Според адвоката уволнението е неправомерно, като сред основните аргументи е фактът, че то не е било предшествано от задължителния по закон предварителен разговор със служителя.

Адвокатът на Societe Generale е заявил пред Ройтерс, че не е бил информиран за този ход на Кервиел и че няма коментар по случая.

Жером Кервиел излезе от затвора на 18 март след прекарани 38 дни в ареста. Към момента му е наложена съдебна забрана да влиза в сгради на финансови институции, документите му за самоличност са задържани, като освен това е задължен веднъж седмично да се явява на отчет в полицията.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:40 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още