fallback

Руският парламент е най-богатият в света

Първо място сред най-богатите руски депутати заема членът на Съвета на Федерацията от Република Дагестан Сюлейман Керимов със състояние от 17,5 млрд. долара

17:32 | 01.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Руският парламент е най-богатият в света, изчисли списание Forbes на базата на състоянието на членовете на Държавната дума и на Съвета на Федерацията, в които влизат 12 милиардери, чието общо финансово състояние възлиза на 41 млрд. долара.

Първо място сред най-богатите руски депутати и сенатори заема членът на Съвета на Федерацията от Република Дагестан Сюлейман Керимов, притежател на компанията „Нафта-Москва”, чието състояние се оценява от списанието на 17,5 млрд. долара.

Второто място е за сенатора и бизнесмен Глеб Фетисов с 3,9 млрд. долара, който дължи състоянието си на работата си в „Алфа груп”.

Депутатът от Държавната дума Андрей Скоч е на трето място със състояние от 3,3 млрд. долара. Останалите 9 милиардери са членове на Съвета на Федерацията и само двама от тях имат състояние от „едва” 1 млрд. долара.

Русия има 87 милиардери, 74 от които живеят в Москва, според списъка на Forbes за най-богатите хора в света. Най-богат от тях е собственикът на „Русал” Олег Дерипаска с 28 млрд. долара, следван от Роман Абрамович – с 23,5 млрд. долара и Алексей Мордашов (21,2 млрд. долара).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:19 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още