fallback

Куба излиза по малко от изолацията – разрешиха мобилните телефони

Досега тази услуга беше забранена за обикновените граждани, по мобилни телефони говореха само чужденците и представителите на правителството

17:00 | 28.03.08 г.
Автор - снимка
Създател

Куба ще разреши на жителите на страната неограничена употреба на мобилни телефони за първи път в историята на острова, съобщи Ройтерс. 

Куба има най-ниското ниво на употреба на мобилни телефони в Латинска Америка, като досега тази услуга беше достъпна главно за чужденци и представители на правителството.

От кубинския телекомуникационен монополист ETECSA заявиха, че ще започнат предлагането на мобилни услуги за населението в следващите няколко дни.

Много кубинци отдавна чакаха възможност за достъп до мобилни телефони и се надяваха, че това ще е сред първите стъпки на новия президент на страната Раул Кастро, който пое управлението от брат си Фидел Кастро на 24 февруари, пише Ройтерс.

От ETECSA уточниха, че за новата услуга ще се плаща в твърда валута, за да се финансира развитието на телекомуникационната система на страната и да се разшири фиксираната мрежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:55 | 28.03.08 г.
fallback
Още от Свят виж още