fallback

Nestlé изтегля опасно мляко за бебета, продуктът не се продава у нас

По информация на компанията е възможно продуктът да съдържа твърде високи нива на желязо, мед и цинк

18:16 | 12.03.08 г.
Автор - снимка
Създател

Nestlé обяви, че започва да изтегля от пазара партида от продукта си Lactogen 1, представляващ мляко за бебета, произведен в Южна Африка, става ясно от съобщение на Ройтерс. По информация на компанията е възможно продуктът да съдържа твърде високи нива на желязо, мед и цинк. Засегнати са около 250 кутии заради производствена грешка, обяснява световният лидер в хранителната индустрия, допълвайки, че партидата е била предназначена за Южна Африка, Ботсвана и Замбия. Продуктът е бил произведен на 6 ноември миналата година.

Въпросното мляко не е годно за консумация, като освен това е малко вероятно да бъде консумирано заради острата си миризма и неестествен цвят, казва говорител на компанията. „Не можем да изключим вредни за здравето въздействия в случай на поглъщане“, допълва той.

От Нестле България потвърдиха за Investor.bg, че продукти от въпросната партида не са достигали до българския пазар, като Lactogen 1 дори не се продава у нас. Детските млека под марка Nestle се внасят в България единствено от Холандия, Германия и Швейцария, уточниха от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:49 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още