fallback

Още един брокер задържан във връзка със скандала в Societe Generale

Има подозрения, че задържаният е помогнал на Жером Кервиел да прехвърли десетки милиарди евро чрез неоторизирани сделки

16:11 | 12.03.08 г.
Автор - снимка
Създател

Френската полиция е задържала брокер, който работи за подразделение на банката Societe Generale и е имал контакти с брокера Жером Кервиел, донесъл голяма загуба на Societe Generale вследствие на неизгодни сделки, съобщи АФП, позовавайки се на съдебен източник.
 
Финансовата полиция се опитва да установи дали задържаният днес брокер е помогнал на Кервиел да прехвърли десетки милиарди евро чрез неоторизирани сделки.
 
Същият източник е пояснил, че не става дума за брокерът, задържан в началото на февруари отново по подозрение в съучастие. Той е бил разпитван, но не му е повдигнато обвинениe.
 
Полицията е претърсила офиси на Societe Generale близо до Париж като част от разследването във връзка със скандала с измамите, са съобщили от своя страна от банката.
 
31-годишният Кервиел е обвинен в нарушение на задължения, фалшифициране на документи и незаконно проникване в компютри. Сделките му струваха на Societe Generale 4,82 млрд. евро. Той е в ареста и трябва да се яви пред съда с искане за временно освобождаване.
 
Кервиел настояваше, че е работил сам, и намекна, че шефовете му в банката са знаели, че търгува с големи суми, но са си затваряли очите, докато е бил на печалба.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:35 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още