fallback

Инвестиционен фонд купува Getty Images за 2,4 млрд. долара

Предложената цена на акция е с 39% по-висока спрямо затварянето на книжата в петък

16:29 | 25.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Американската фотографска агенция Getty Images прие оферта за закупуване от инвестиционния фонд Hellman&Friedman, съобщи АФП. Сделката ще се извърши на цена от 2,4 млрд. долара, в които са включени и задълженията на компанията.
Hellman & Friedman предлага по 34 долара за всяка акция на Getty Images, което представлява премия от 39% спрямо цената на затваряне по позицията в петък. Очаква се придобиването да бъде финализирано през второто тримесечие на годината.
Getty Images е основана през 1995 г. в Сиатъл и се разраства чрез поредица от придобивания. Основните й клиенти са рекламни агенции и медийни групи.
Създаденият през 1984 г. фонд Hellman & Friedman пък е специализиран в инвестиции в медии, компании в здравната и енергийната сфери. Понастоящем фондът има вложения в рекламните групи на Young & Rubicam, специализираната компания за пазарни изследвания Nielsen и немската медийна група Axel Springer.
През януари New York Times разкри, че Getty Images е сключила договор с Goldman Sachs за консултантски услуги при намирането на купувач на компанията. Оценката, дадена от всекидневника за бъдещата сделка, за която се спрягаха имената на фондове като KKR, Bain и Providence Equity Partners, беше 1,5 млрд. долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:02 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още