fallback

Стачка наруши железопътния трафик в Унгария

Протестът, свикан от Независимия синдикат на железничарите, предизвика анулиране на повече от половината от общо 300 пътнически влака, които се движат между 23:00 и 8:00 ч.

13:00 | 25.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Железопътният трафик в Унгария бе силно затруднен тази сутрин в резултат на стачка, свикана от основния профсъюз на железничарите, който настоява за повишаване на заплатите на работниците в сектора. Това обяви днес националната железопътна компания на Унгария МАВ (MAV), цитирана от АФП.

Протестът, свикан от Независимия синдикат на железничарите, предизвика анулиране на повече от половината от общо 300 пътнически влака, които се движат между 23:00 и 8:00 ч. по Гринуич от вчера вечерта до днес, уточни МАВ.

Очаква се днес да се проведат преговори между МАВ и синдикални представители, които ще се опитат да намерят изход от социалния спор, който тече вече няколко седмици.

В началото на февруари железопътното движение бе нарушено в продължение на четири дни по призив на профсъюза, припомня АФП.

Независимият синдикат на железничарите иска 10-процентно увеличение на заплатите на работниците и бонуси от 250 000 форинта (950 евро), които, според синдиката, са дължими на членовете му след продажбата на товарното подразделение на МАВ.

Железопътната компания обаче предложи само 6,9%, отбелязва АФП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:36 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още