fallback

Над 1 млрд. долара инвестирал Абрамович в Челси

От ръководството на клуба сятат, че руският бизнесмен инвестира „изключително заради любовта си към футбола и към Челси”

12:31 | 25.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Футболният клуб Челси съобщи, че неговият собственик, руският милиардер Роман Абрамович, от 2003 г. досега е вложил в него 578 млн. лири (около 1,15 млрд. долара) собствени средства, пише вестник „Ведомости”. Клубът обаче продължава да носи загуби и неговото ръководство не е уверено, че може да стане печеливш до 2009-2010 г., както се предвиждаше. В тази връзка от ръководството на клуба смятат, че руският бизнесмен инвестира „изключително заради любовта си към футбола и към Челси”.

Генералният директор на Челси пък съобщава, че клубът възнамерява да съкрати фонда за работни заплати, значителна част от който отива за няколко „звездни” играчи – до 55% от оборота. Но дори при това положение ще е сложно клубът да стане печеливш до 1-2 години. За миналата година загубите му са 74,8 млн. лири. Тези загуби са с над 6 млн. лири по-ниски от предходния период, главно зaради рязко снижените средства, свързани с трансфери на играчи.

От ръководството на Руския футболен съюз напомнят, че част от огромните инвестиции, които е направил Абрамович, са за създаване на база на Челси край Лондон и за академия по футбол. Оттам коментират, че чрез „собствена методика на ръст”, вкл. изграждане на собствени играчи, което е по-евтино от покупката им, Челси може да стане печеливш след 5-8 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:59 | 20.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още