fallback

Заплатите в Индия ще нараснат най-бързо в света тази година

Това се обуславя от факта, че квалифицираните кадри са по-малко от търсенето, генерирано от силния икономически ръст

17:42 | 19.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Заплатите в Индия ще нараснат тази година с най-бърз темп в света - средно с 15,2%, благодарение на бума в сектора на недвижимите имоти и търсенето на квалифицирани служители, като по този начин ще отбележат пета поредна година на двуцифрен растеж, показва проучване на компанията за услуги в сферата на човешките ресурси Hewitt Associates, цитирано от Bloomberg.

Миналата година заплатите на служителите в страната са били увеличени с 15,1% на годишна база, а през 2006 - с 14,4%.

Френската компания Atos Origin SA планира да утрои работната си сила в Индия до края на следващата година. Reliance Power Ltd. Пък смята да наеме 5000 души за изпълнение на 13 енергийни проекта.

„В Индия бързо се увеличава борбата за таланти и поддържане на достигнатото ниво. Служителите все повече търсят добри възможности за кариера, други компании им предлагат много привлекателни възможности и възнаграждение. Компаниите използват заплащането стратегически за привличане, задържане и мотивиране на талантите“, коментира Сандип Чаудхари, ръководител на дейността на Hewitt в Индия.

От Hewitt Associates прогнозират постепенно забавяне на увеличенията на заплатите до 9-10% до 2012 г. Фактор за това ще е например намаляването на разликата в квалификацията на талантите.

Икономическата експанзия на Индия е най-бърза сред големите световни икономики след тази на Китай. БВП нарасна със средно 8,8 на сто през последните четири години.

Заплатите в страната растат с най-бърз темп в света, тъй като броят на квалифицираните кадри, които излизат от университетите и училищата в Индия, е по-малък от търсенето, генерирано от бързия икономически ръст.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:14 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още