fallback

Руската Евраз Груп купува 51% от сингапурска компания за 7,6 млрд. долара

Акциите на Евраз Груп се търгуват на Лондонската фондова борса (LSE), free float – 17,4%.

11:15 | 19.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Руският металургичен гигант Евраз Груп е подписал споразумение с Best Decade Holdings Limited за покупката на 51% от акциите на сингапурската Delong Holdings Limited за 10,7 млрд. сингапурски долара (около 7,6 млрд. долара). Това съобщава Прайм-Тасс по информация от Евраз Груп, която е най-голямата металургична компания в Русия, произвела през миналата година над 15,2 млн. т стомана.

За да бъде окончателно приключена сделката, е необходимо одобрението на Министерството на търговията в Китай и на Държавната администрацията на промишлеността и търговията в страната.

По-конкретно споразумението, подписаното и одобрено от Евраз, Best Decade и акционерите на Delong Holdings, основно предвижда: продажба от страна на Best Decade на 10% от акциите на Delong Holdings на Евраз по цена от 3,946 сингапурски долара за акция; опция, даваща право на Евраз да купи още 32,08% от акциите на Delong Holdings по същата цена при определени условия, като опцията важи 6 месеца, считано от днес. Освен това основните акционери на Best Decade поемат задължението да продадат на Евраз 8,97% от акциите си в Delong Holdings по същата посочена цена, ако бъдат изпълнени определени условия.

Основните акционери в Евраз Груп са: Millhouse Capital (36,44%) на Роман Абрамович, Александър Абрамов (24,29%), Александър Фролов (12,15%).

Акциите на Евраз Груп се търгуват на Лондонската фондова борса (LSE), като free-float-ът е 17,4%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:26 | 20.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още