fallback

Шефът на Deutsche Post предложи оставката си

Цумвинкел е разследван по обвинения, че е избегнал плащането на данъци в размер на 1 млн. евро

15:00 | 15.02.08 г.

Главният изпълнителен директор на Deutsche Post AG Клаус Цумвинкел предложи да напусне поста, който заема от 18 години, след като попадна под разследване заради подозрения в укриване на данъци, съобщиха от правителството на Германия.
Правителството „приветства предложението за оставка и позицията ни ще бъде представена пред надзорния съвет“, заяви говорителят Улрих Уилхелм в Берлин, цитиран от Bloomberg.
Правителството е най-големият акционер в Deutsche Post, най-голямата компания за пощенски услуги в Европа.
Цумвинкел е разследван по обвинения, че е избегнал плащането на данъци в размер на 1 млн. евро чрез превод на пари към фондации в Лихтенщайн.
Вчера бяха извършени проверки на жилището на Цумвинкел в Кьолн и на офиса в Бон. Той е бил разпитан същия ден, след което е платил гаранция и е бил освободен.
Правителството ще направи „препоръка“ относно Цумвинкел по време на срещата на Надзорния съвет на 18 февруари, е съобщил говорител на финансовото министерство.
„Решението на Цумвинкел се подкрепя напълно от правителството“, е казал говорителят. „Вярваме, че Цумвинкел е с впечатлението, че твърденията, че не е платил 1 млн. евро са правилни“.
Цумвинкел е също и председател на надзорния борд на Deutsche Telekom AG.
Договорът му с Deutsche Post трябваше да изтече през ноември, като имаше спекулации от страна на анализатори, че той вероятно няма да го поднови.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:31 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още