fallback

Air France ще инвестира в бъдещата американска авиокомпания Delta-Northwest

След обединението на Delta Airlines и Northwest Airlines ще бъде създадена най-голямата авиокомпания в света с над 900 самолета.

14:32 | 14.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Най-голямата европейска авиокомпания Air France възнамерява да инвестира в бъдещия обединен американски авиопревозвач Delta-Northwest, съобщава Ройтерс. В момента авиокомпаниите Delta Airlines и Northwest Airlines се намират в завършващ стадий на преговори по сливането си. Размерът на планираната от Air France инвестиция в Delta-Northwest засега не се огласява, но е известно, че за сметка на вложението си френската авиокомпания разчита да получи място в Съвета на директорите на бъдещия авиогигант.

Преди два дни Delta Airlines и Northwest Airlinesса са предоставили основните клаузи на сделката на профсъюзите на пилотите на двете фирми, които би трябвало да дадат своето одобрение за сключване на сделката, след което сливането ще бъде обявено официално. Двете компании разчитат, че обединението ще им помогне значително на намалят разходите си, включително за сметка на отказ от използването на някои летища.

Вчера пък генералният директор на Delta Airlines Ричърд Андерсън е заявил, че е готов да се откаже от многомилионна премия, стига сделката да се осъществи.

Delta Airlines и Northwest Airlines са между 5-те най-големи американски авиокомпании, заемащи съответно 3-то и 5-то място.

По предварителни данни сливането ще се осъществи чрез обмен на акции. След обединението на Delta Airlines и Northwest Airlines ще бъде създадена най-голямата авиокомпания в света с авиопарк, наброяващ над 900 самолета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:31 | 29.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още