fallback

Alcatel-Lucent и NEC обединяват сили при 4G-телефоните

По време на съвместна пресконференция двата нови партньора са уточнили, че споразумението им е „първи етап от по-широко сътрудничество“

18:28 | 12.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Производителят на телекомуникационно оборудване Alcatel-Lucent и японският гигант NEC съобщиха по време на Световния конгрес на мобилните комуникации в Барселона за създаването на съвместна компания, чиято дейност ще е фокусирана върху развитието на мобилна телефония от четвърто поколение (4G), предаде АФП.
По време на съвместна пресконференция двата нови партньора са уточнили, че споразумението им е „първи етап от по-широко сътрудничество“.
Фирмите са се разбрали да създадат джойнт венчър, който ще предлага на операторите изграждане на инфраструктура за мобилна телефония от четвърто поколение. Очаква се до 2010 г. тази технология да позволи ползването на достатъчно бърз интернет на мобилния телефон (от порядъка на 100 мегабита в секунда), който ще повиши значително възможностите на мобилните телефони, като ще улесни мобилната телевизия и различни онлайн приложения.
NEC вече бе избрана на японския пазар от мобилния оператор NTT DoCoMo като доставчик за развитието на мрежата му от ново поколение, от своя страна, Alcatel-Lucent работи по подобен проект с американския оператор Verizon.
В бъдещата компания на NEC и Alcatel-Lucent ще работят хиляда инженери, като стойността на инвестицията в нея все още не се уточнява.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:36 | 12.02.08 г.
fallback
Още от Свят виж още